Bisnestä keittiönpöydältä

Tälle sivustolle on koottu Bisnestä keittiönpöydältä -hankkeessa tuotettuja materiaaleja. Tervetuloa uuden työn kentille!

Purjehditko tyrskyisillä työmarkkinoilla etsien uutta?
Etsitkö reseptiä unelmatyöstä jota voisi tehdä kotoa käsin?
Mielisitkö tarttua unelmasi kylkeen kiinni?
Keräätkö uskallusta yrittäjyyteen?
Pompotteletko bisnesideaa päässäsi ja mietit olisiko tästä?
Pienestäkin ideasta ja unelmasta voi syntyä sinulle uusi työ.

Bisnestä keittiönpöydältä on avoin ja rohkaiseva yhteisö, joka aktivoi liikeideoiden ja erilaisten työn tekemisen tapojen kokeilemiseen. Jaetaan tietoa, kokemuksia ja kannustetaan toisiamme!

Mistä olikaan kysymys?

Bisnestä keittiönpöydältä oli Pohjois-Pohjanmaan alueella toimiva aktivointihanke. Sen tavoitteena oli aktivoida uutta työtä, liikeideaa tai yrittäjyyttä pohtivat henkilöt yhteisöllisen kehittämisen kautta. Verkkomateriaali on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Työelämän murros ja meneillään olevat rakennemuutokset muokkaavat yhteiskunnassamme työn tekemisen muotoja laajasti. Viime vuosina käsite ”uusi työ” on yleistynyt keskusteluissa työllistymisestä, yrittäjyydestä ja työn tekemisen nopeasta uudistumisesta. Ihmisten tulee itse keksiä työnsä, luoda se ja tehdä sitä vaikkapa keittiön pöydän äärestä.

Tässä tilanteessa voidaan olla työttömyyden kohdatessa, perhevapaiden aikana, paikkakunnan muuttuessa tai työpaikan vaihtoa miettiessä. Mielessä voi olla liikeidea, oman osaamisen tuotteistaminen tai harrastuksesta kumpuava innostus. Pienestä ideasta voi syntyä iso idea, kun se saa sopivaa tukea, tietoa ja rohkaisua. Liikeideat eivät pääse yksin mietittynä lentoon ja keittiön pöydän ääressä tehtävä bisnes koetaan usein liian pieneksi yritysneuvonnan ja -kehittämisen palveluissa.

Tarvitaan tietoa, yhteisöllisyyttä ja verkostoja, joiden kautta pääsee pohtimaan omaa ”uuden työn” mahdollisuutta. Sitä tarjosi Bisnestä keittiönpöydältä -hanke.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä: Mari Autio, yrityskehittäjä, YTEK Yrityspalvelut, p. +358 40 129 0558

Hanke toimi myös Facebookissa ja YouTubessa.

Sivusto on osa Maaseuturahaston rahoittamaa Bisnestä keittiönpöydältä -hanketta, jonka toteuttajina olivat YTEK Yrityspalvelut, Maaseudun Sivistysliitto sekä Valtakunnallinen YES ry. Hanke toimi vuosina 2017 – 2019.