BKP-webinaarit

Syksyllä 2018 järjestimme kaikille kiinnostuneille avoimia webinaareja. 

29.8. Luova työskentely

Miten ylläpitää luovuutta? Miten työskennellä luovasti? Asiantuntijana pelitohtori Tony Manninen.

Pelitohtori Tony Manninen, FT, on pelistudio LudoCraftin toimitusjohtaja ja elämän virrassa rimpuileva sisäinen yrittäjä. Tony on syvällisesti pohdiskeleva tunteellinen insinööri, joka ei kaihda olemassa olevien rakenteiden ravistelua. Tony on unelmahakuisena pelaajana kamppaillut sinnikkäästi läpi elämänsä ja mielensä karikoiden. Jokainen sankaritarinan askel on ollut merkityksellinen – niin hyvässä kuin pahassa. Luovuuden, intohimon ja leikin lisäksi Tonyä kiehtovat elämän peli ja pelimäisten ajatusten hyödyntäminen itsensä kehittämisessä ja maailman parantamisessa.

Webinaarin tallenne:


12.9. OP Kevytyrittäjä

Mietitkö yrittäjäksi ryhtymistä, mutta byrokratia pelottaa? Tai teetkö sivutöitä ja haluat maksaa vähemmän veroja työstäsi? Kevytyrittäjyys voisi olla sinun vaihtoehtosi. OP Kevytyrittäjä on itsensätyöllistäjille suunnattu uuden ajan laskutuspalvelu. Palvelun välityksellä saat oman y-tunnuksen, jonka jälkeen toimit oikeana yrittäjänä ja pääset laskuttamaan työtäsi helposti.

Webinaarissa OP Kevytyrittäjä -palvelua esittelee kehityspäällikkö Anton Jussila, joka on myös sivutoiminen luovan alan yrittäjä. Aikaisempina vuosina hän on toiminut yksityisellä ja julkisella sektorilla yrityskiihdyttämöiden sekä co-working -tilojen kehittäjänä.

Webinaarin tallenne:


25.9. Perheen ja työn yhdistäminen

  • Mietityttääkö työn ja perheen yhdistäminen?
  • Miten onnistuu työn ja perheen yhteensovittaminen, kun samalla olisi huolehdittava omasta hyvinvoinnista, sosiaalisista suhteista, mahdollisesti  parisuhteesta ja muista itselle tärkeistä asioista?
  • Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia joustava työ tai kotona työskentely tuovat työn ja muun elämän yhteensovittamiseen?
  • Mitä voin itse tehdä paremman tasapainon saavuttamiseksi?

Asiantuntijana Fambition Consultingin Laura Hannola.

Fambition Consulting on konsultointi- ja valmennusyritys, joka on erikoistunut työelämän perheystävällisyyteen ja työn ja perheen yhteensovittamisen kysymyksiin. Laura Hannola on Fambitionin Työelämävisionääri ja yksi seitsemästä perustajasta. Laura on taustaltaan kauppatieteiden maisteri ja sosiaalipsykologian kandidaatti. Hänellä on monipuolinen kokemus henkilöstöhallinnon tehtävistä eri organisaatioissa ja laaja näkemys tulevaisuuden työelämästä.

Webinaarin tallenne:


16.11. Rakenna yritys oman osaamisen pohjalta: miten tunnistat osaamisalueesi? 

Kiinnostaako yrittäjyys, mutta et ole ihan varma, miten voisit tuotteistaa oman osaamisesi
liiketoiminnaksi? Tuntuuko sinusta, että osaamisesi ei ole kovinkaan selvärajaista, vaan olet
ehkä pikemminkin moniosaaja? Miten oman osaamisen arvon voisi ymmärtää paremmin niin,
että sen ympärille voi rakentaa yritystoimintaa?

Kumous Career Partners Oy:n toimitusjohtaja Minna Rantama on ratkaissut nämä ongelmat
omassa elämässään ja on lisäksi kysytty asiantuntija oman osaamisen määrittelyyn liittyen.
Minna on valtiotieteiden maisteri, joka on ennen yrittäjäksi ryhtymistä mm. hoitanut
poliisikoulutuksen kansainvälisiä suhteita, järjestänyt tapahtumia ja vetänyt projekteja
järjestöissä sekä myynyt vaalikoneratkaisuja Suomessa ja maailmalla. Minnalle on intohimon
asia, että moniosaajat näkevät koko osaamisensa kirjon ja ymmärtävät sen tarjoamat
mahdollisuudet nykyistä laajemmin.

Webinaarissa pureudumme käytännönläheisesti siihen, millaisia työkaluja voit käyttää oman
osaamisen määrittelemiseen ja miten voit tuotteistaa sen digitaalisen liiketoiminnan
aikakautena. Webinaarin lopussa on runsaasti aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Webinaarin tallenne täällä.


4.12. Opiskelijayrittäjyys ja yrittäjämäinen mindset – Mitä se tarkoittaa ja miten se syntyy?

Oletko opiskelija ja sinua kiinnosta opiskelijayrittäjyys? Mitä vaihtoehtoja se tarjoaa sinulle? Kuvassa webinaarin asiantuntija Katta SiltavirtaMinkälaisia taitoja sinulla pitää olla yrittäjänä toimiessasi? Yrittäjänä toimiessasi sinun tulee olla moniosaaja, ei vain substanssiosaamisen osaaja. Sinun tulee olla tulevaisuuden työn moniottelija, jonka toiminnassa korostuu yrittäjämäisyys, yrittäjämäinen toiminta, oman työn johtaminen, vastuullisuus ja ennen kaikkea yrittäjämäisen mindsetin omaksuminen. Nämä taidot ovat usein sellaisia, joita ei opita koulussa kirjoja lukemalla. Mitä nämä taidot ovat? Miten näitä taitoja sitten kehitetään? Mitä voin tehdä itse?

Katta Siltavirta on yrittäjämäisen mindsetin omaava yritteliäs moniosaaja. Hänen omaa työtään määrittää yrittäjämäinen toimintatapa ja kokeileminen. Katta on sivutoiminen yrittäjä ja toimii päätyössään ammattikorkeakoulussa yrittäjyyden opettajana ja asiantuntijana yrittäjyyttä edistävissä hankkeissa. Ennen opettajaksi ryhtymistä hän on hankkinut kannuksensa 20-vuotisen työuransa aikana muun muassa markkinoinnin asiantuntijatehtävistä wellbeing- ja rahoitusaloilta. Hän toimii myös konsulttina perheyrityksessä. Katan intohimona on yrittäjyys ja sen eri muotojen jalkauttaminen opiskelijoille.

Webinaarissa käydään läpi opiskelijayrittäjyyden muotoja ja mahdollisuuksia. Tämän lisäksi pureudutaan syvemmälle yrittäjämäisten taitojen pariin ja siihen, miten jokainen meistä voi kehittää näitä taitoja omassa työssään.

Asiantuntijana Katta Siltavirta, sivutoiminen yrittäjä, yrittäjämäinen asiantuntija ja opettaja

Webinaarin tallenne täällä.


14.12. Perhe ja yrittäjyys – Miten löytää tasapaino?Viestintästrategi Julia Isoniemi Fambitionilta

Oletko yrittäjä, jolla on myös muuta elämää? Tai pohditko yrittäjyyttä tai osa-aikaiseksi yrittäjäksi ryhtymistä – syystä tai toisesta? Syksyn viimeisessä webinaarissa on aiheena yrittäjyyden ja muun elämän välinen tasapaino.

Asiantuntijana webinaarissa on tulevaisuuden työelämän asiantuntijayritys Fambitionin perustajajäsen ja osa-aikayrittäjä Julia Isoniemi. Julia kirjoittaa muiden fambitionilaisten kanssa kanssa Ruuhkavuosiopas-nimistä kirjaa, joka ilmestyy keväällä.

Tasapaino ei ole “palapeli”, joka on joskus valmis, ja voit jättää sen pöydälle ihasteltavaksi. Mitä se on ja mistä sen rakentamista voi aloittaa? Yrittäjälle työkaluja tasapainoon ovat mm. hyvä itsetuntemus ja siitä kumpuava itsensä johtaminen. Webinaarissa herättelemme oikeita kysymyksiä, joiden avulla voit rakentaa omanlaistasi tasapainoa.

Fambition on seitsemän uuden ajan intohimotyöläisen perustama asiantuntija- ja valmennusyritys, joka auttaa työnantajia sitouttamaan ja houkuttelemaan tulevaisuuden avainosaajia. Osaajille, niin yrittäjille kuin työntekijöille, on nyt tärkeää mm. kokonaisvaltainen hyvinvointi, kestävä tapa tehdä töitä ja joustot, jotka mahdollistavat työn ja muun elämän välisen tasapainon.

Webinaarin tallenne: