Jelppi NY

Lukiolaisten harjoitusyritys Jelppi NY: Asiakkaiden positiivinen palaute jää kivana asiana mieleen

Jelppi NY on Nivalan lukiossa opiskelevien nuorten perustama harjoitusyritys, joka syntyi lukion tarjoaman Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä. Yrityksen ideana on tarjota erilaisia ihmisten arkea helpottavia palveluita, kuten siivousta, kaupassa käyntiä ja ammausta eli lastenhoitoa. Jelppi NY:ssä ahkeroivat nuoret yrittäjät Pinja Peltola, Tobias Päivärinta, Hanna Salo, ja Milla Tölli.

Peltolan mielestä harjoitusyritys on turvallinen keino kokeilla yrittäjyyttä. – Lisäksi harjoitusyrittäjyys antaa sellaisia taitoja ja sellaista kokemusta, jota ei välttämättä muualta saa.

Nuoret yrittäjät rohkaisevat muita nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä.

– Rohkeasti vaan kannattaa edetä. Ja mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, jotta saa kaikesta eniten irti harjoitusyrittäjyydestä, Salo toteaa.

– Omasta yritysideasta ei kannata olla turhan kriittinen. Sen ei tarvitse olla mikään maailmaa mullistava idea, jatkaa Tölli.

Jelppi NY:n yrittäjät käyvät lukiota ja pyörittävät omaa harjoitusyritystä, jossa tarjoavat apua arjen askareiden hoitamiseen. Kuvassa eturivissä Hanna Salo ja Tobias Päivärinta, takarivissä Pinja Peltola (vas.) ja Milla Tölli.
Tutustu Jelppi NY:n yrittäjien ajatuksiin!