Kasvulabra – Sanna Mathlin

Nuorkauppakamaritoiminta sytytti yrittäjäkipinän
Sanna Mathlin on tuore yrittäjä. Yrittäjyyttä hän oli pohdiskellut jo useamman vuoden ajan, mutta viime syksynä ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä alkoi hautua enemmän. Lopullisen sysäyksen yrittäjäksi ryhtymiseen Sannalle antoi palkkatyössä kunnan palveluksessa tullut työuupumus.– Entinen työni ei antanut tarpeeksi haasteita. Tuntui myös, ettei työssä saanut tarpeeksi kehittymis- ja vaikuttamismahdollisuuksia vaan työarki rullasi hyvin pitkälle samalla kaavalla eteenpäin, hän kertoo työuupumuksensa taustasta.Nyt Sannalla on verkkokoulutusyritys Kasvulabra, joka tarjoaa verkkokoulutuksia muun muassa oman unelmatyönsä löytämiseen.– Kun olin tehnyt päätöksen yrittäjyydestä, asiat vain menivät eteenpäin. Olen sellainen ihminen, joka tekee eikä liikaa mieti! Sanna naurahtaa.

Palkkatyönsä ohella Sanna on mukana nuorkauppakamaritoiminnassa, ja se sytytti hänessä yrittäjäkipinän. Nuorkauppakamari on kansainvälisesti toimiva, alle 40-vuotiaille tarkoitettu kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto. Järjestö antaa koulutusta muun muassa johtamiseen ja esiintymiseen sekä järjestää kouluttajakoulutuksia.  Nuorkauppakamarissa Sanna lähti koulutustoimintaan mukaan ja kävi Suomen nuorkauppakamareiden oman kouluttajapolun ja kouluttaja-akatemian. Sanna on kouluttanut sekä nuorkauppakamarin omia että itse tekemiään koulutuksia. Nuorkauppakamarissa saadun kouluttajaosaamisen myötä Sanna alkoi kouluttamaan myös palkkatyössä.

– Nuorkauppakamaritoiminnassa tapaa yrittäjiä ja yrittäjähenkisiä ihmisiä, ja niinpä innostuin itsekin yrittäjyydestä. Kouluttajana toimimisesta sitten tuli idea nykyiseen työhöni.

Sanna kertoo, että nuorkauppakamaritoiminnassa on ollut hyvä harjoitella kouluttajana toimimista, koska se on harrastus, joten keltään ei vaadita ammattimaisia tuloksia. Nuorkauppakamaritoiminnassa mukana olevat yrittäjät tukevat toisiaan paljon, joten Sannakin on saanut sitä kautta paljon neuvoja ja apuja yrittäjyyteen. Kun Sanna mietti, miten tuotteistaisi oman koulutusideansa, jotta erottuisi joukosta, eräs ystävä ehdotti verkkokoulutuksia. Yrityksen verkkosivujen ja visuaalisen ilmeen tekijä löytyi myös nuorkauppakamarin yrittäjäverkostoista.

Nyt Sanna on innostunut uudesta urastaan yrittäjänä.

– Työuupumus oli ehkä parasta, mitä mulle on tapahtunut, koska nyt osaan tehdä asioita itseni takia enkä vain velvollisuudesta.

  • Nuorkauppakamari on kansainvälinen 20-40-vuotiaiden jäsentensä kehittymis- ja johtamiskouluttautumisjärjestö sekä kontaktiverkosto.
  • Paikallisia Nuorkauppakamareita on Suomessa yli 70.
  • https://nuorkauppakamarit.fi/

 

Videolla Sanna kertoo, miten yritysidea jalostui toiminnaksi.

Teksti ja video: Sofia Heininen