Koulutustiimi tukenasi

Koulutustiimimme auttaa mielellään jäsenjärjestöjen koulutusten suunnittelussa ja toteutuksessa ja tuottaa opintoaineistoja sopimuksen mukaan. Ota yhteyttä!

Koulutuspäällikkö Virpi Skippari, 040 7378 089, virpi.skippari(at)msl.fi (erityisesti MTK-yhteistyö)

Koulutussuunnittelijat:

Enligt National Institute of Health är erektionsproblem vanliga https://www.rfsu.se/sex-och-relationer/for-dig-som-undrar/nar-sex-inte-funkar/erektionsproblem/ hos vuxna män. Faktum är att man uppskattar att en av fyra män kommer att uppleva någon form av erektionsproblem någon gång i livet. Även om erektionsproblem kan vara frustrerande och pinsamma är de ofta inte ett tecken på något underliggande hälsotillstånd. Emellertid kan erektionsproblem ibland vara ett tecken på ett underliggande medicinskt tillstånd, såsom diabetes eller hjärtsjukdom. Om du upplever erektionsproblem är det viktigt att du träffar din läkare för att utesluta eventuella hälsoproblem. Dessutom finns det ett antal livsstilsfaktorer som kan bidra till erektionsproblem, till exempel rökning, överdriven alkoholkonsumtion och stress. Att göra livsstilsförändringar kan ofta bidra till att förbättra erektionsproblemen. Slutligen finns det en rad olika behandlingar för erektionsproblem, till exempel orala läkemedel, injicerbara läkemedel och vakuumapparater. Prata med din läkare om vilket behandlingsalternativ som är rätt för dig.

Stendra är ett läkemedel som används för att behandla erektil dysfunktion hos män. Den aktiva ingrediensen i Stendra är Avanafil, som är en typ av fosfodiesterashämmare. Afanafil verkar genom att slappna av musklerna och öka blodflödet till penis, vilket hjälper till att uppnå och bibehålla en erektion. Stendra finns i tablettform och tas oralt före sexuell aktivitet. Det tas vanligtvis vid behov, men vissa män kan ta det dagligen för bästa resultat. Stendra är ett säkert och effektivt läkemedel för de flesta män med erektil dysfunktion. Det är dock viktigt att diskutera din sjukdomshistoria med din läkare innan du tar.

  • Leena Markiet, 040 0871 622, leena.markiet(at)msl.fi (erityisesti Keskusta-yhteistyö)
  • Suvi Kaljunen, 045 7731 0170, suvi.kaljunen(at)msl.fi (lukutaitokoulutuksen yhteistyö ja Verkko-opiston kehittäminen)
  • Sofia Heininen, 040 0726 904, sofia.heininen(at)msl.fi (Verkko-opiston kehittäminen)
  • Pia Mustonen (perhevapaalla)
  • Digiä mulle, sulle ja meille -hankkeen kouluttajakoordinaattori Jussi Keränen, 040 828 7083, jussi.keranen(at)msl.fi
Koulutustiimi vasemmalta alkaen: Sofia Heininen, Leena Markiet, Virpi Skippari, Jussi Keränen ja Pia Mustonen. Kuvasta puuttuu Suvi Kaljunen.