Maaseutuyrittäjyys

Bisnestä keittiönpöydältä -hankkeessa kehitettiin ja etsittiin keinoja luoda työskentely-yhteisö kotoa käsin tai muuten yksin työskenteleville. Lue ja katso sivustolta yrittäjien haastatteluja, webinaareja ja kuuntele aihetta käsitteleviä podcasteja.


Sitra ja Maaseudun Sivistysliitto järjestivät keväällä 2017 maaseutuyrittäjyyden pyöreän pöydän keskustelun, jonne kutsuttiin maaseudun kehittäjäorganisaatioiden johtoa ja asiantuntijoita. Tarkoitus oli miettiä yhdessä, millaisia tekoja maaseutuyrittäjyyden edistämiseksi voidaan tehdä. Maaseudun Sivistysliitto tuotti pyöreän pöydän keskustelun pohjaksi yrittäjien videotervehdykset, joissa maaseutuyrittäjiltä kysyttiin kuulumisia ja toiveita kehittämistyön ja keskustelujen pohjaksi.

Tutustu rantasalmelaisen Roppolan tilan nuorten maatalousyrittäjien Mikko ja Jaakko Nykäsen arkeen ja toimintaan tuoreen sukupolvenvaihdoksen jälkeen:

Katso aloittelevan lammastilan yrittäjien Marja ja Eero Rantasuomelan ajatuksia yrittäjyyden tuomista mahdollisuuksista ja haasteista:

Tutustu myös maaseutuyrittäjä Janne Matinlaurin yritystoimintaan ja ajatuksiin maaseutuyrittäjyydestä: